donderdag 26 februari 2009

Tafelkleden voor Diana


Een aantal weken terug heb ik op verzoek van Diana twee tafelkleden voor haar gemaakt. Een rood met witte stippen en wit met rode stippen!
Vandaag heb ik een mailtje ontvangen met het eindresultaat, de keuken na verbouwing!
Het ziet er werkelijk prachtig uit en erg gezellig en knus! Het zou zo uit een woonblad kunnen komen!
Intussen heeft een vriendin van Diana ook een tafelkleed besteld, die staat gepland voor volgende week om te maken!

maandag 23 februari 2009

Postmandje Hoooked Zpagetti


Vandaag natuurlijk ook fanatiek aan de slag met de tricot. In plaats van een kussen, theemuts of tas is het of gaat het een postvakje worden. Op de zijkant van mijn schoorsteenmantel is een perfect plaatsje! Morgen neem ik van mijn werk nog even pijproede mee om het aan de bovenzijde te verstevigen. Zodat het een netjes postvakje/opbergmandje wordt :-)
Het is wel zwaar werk met deze niet rekbare tricot, ik heb nog net niet blaren in mijn handen maar het scheelt niet veel!
Echter wel heel leuk om te doen, snel resultaat! Daar houdt Marietje wel van!
Ik zit nu al te dromen van een gehaakt vloerkleed hiervan, maar dan moet ik heel wat kilootjes bestellen:-)) Wie weet.......
Het doet me een beetje denken aan een boek wat ik heb/of had en misschien wel verkocht heb intussen. Daar stonden voorbeelden in met het haken en breien van lompen (resten stof aan elkaar geknoopt)
Ik heb dit postvakje van een niet zo elastische tricot gemaakt. Ik heb ook nog andere tricot gekocht met meer elasticiteit en dat geeft een ander effect en het haakt ook anders.
Woensdag hoop ik definitief mijn postvaktje te showen:-))

Clover Sweetheart Rose Maker


Deze sweetheart rose makers heb ik vorige week nieuw binnen gekregen. De medium is intussen alweer uitverkocht! Dus maar gauw weer opnieuw besteld! Normaal heb ik de producten van clover altijd heel snel binnen. Maar ik kreeg een mailtje dat het vanwege carnaval wel eens een dagje langer kon duren:-)
Ik heb een voorbeeldje gemaakt met de small uitvoering. Ik denk dat ik woensdag even naar Ikea ga voor kussenvulling en roze dozen. Dan zal ik een roze doos even oppimpen met de rozen. Een fotootje zal dan nog wel volgen:-)
De mate van dat je de stof rimpelt bepaalt uiteindelijk hoe de roos er uitziet, open of dichter.

zondag 22 februari 2009

Handwerkbeurs Zwolle
Moe en voldaan zit ik nu dan achter mijn pctje.
Vandaag samen met mijn moeder, zus en Trix naar de handwerkbeurs in Zwolle geweest.
Mijn hoofd zit vol met ideetjes en ik weet niet waar ik mee moet beginnen:-) Handen tekort!!
Ik zal in elk geval laten zien wat ik heb meegenomen.
* flanellen lapjes: de 4 links heb ik vorig jaar al eens gekocht, en vandaag heb ik er nog 4 bij gevonden.
*wolvilt en quiltgaren: wat leuke kleurtjes vilt en quiltgaren voor de stevigheid om dingen te maken met de hand ipv naaimachinegaren.
*knoopjes en lint: lieve kleine knoopjes om mee stofjes mee te versieren en het lint om straks de bowmakers van clover uit te proberen.
*breigaren: van Scheepjes leuk vrolijk en mooi garen gekocht. Er hing zo'n leuke trui bij de stand dat ik de wol dus nu in huis heb en de trui volgens patroon dus ook ga breien. Eenmaal gebreid lijkt het net of je verschillende garens hebt gebruikt maar dat is dus één! De kleurtjes komen alleen niet zo mooi uit als in werkelijkheid!
*Hoooked Zpagetti: dit vind ik echt geweldig, heb volgens mij tijden zitten smachten en kwijlen bij de stand. Geweldig!! Breien met tricot! Eerst een basispakketje gekocht maar later toch weer terug om nog meer te halen:-)) Ik heb even een stukje gebreid op pen 10, maar dat is toch wat stijfjes. Het kan op nog wel een dikkere pen. Er zat bij het pakket een haaknaald nr 12.
En wat het moet worden, een tas, een kussen, een theemuts...... of alledrie en misschien kom ik nog op meer ideetjes!

Tja en nu kruip ik maar op de bank voor de buis met alles om me heen:-))

maandag 16 februari 2009

Halsketting!


Hier ben ik momenteel mee bezig op edelsmeden.
De ring waar ik mee bezig was, al sinds het begin van het seizoen, is toch niet helemaal wat ik ervan verwachtte. Dus die even links neer gelegd en met een ketting begonnen.
Een aantal schakels heb ik al gesoldeerd en geschuurd. Vanmiddag ben ik met pijn en moeite geslaagd voor de tussenliggende kralen. Ik was op zoek naar kleur. Echter ik ben momenteel ipv op de groen/blauwe tour op de roze/rode tour vanwege Tilda/Tone Finnanger. Uiteindelijk voor mooie grote zwarte kralen gekozen, wel zo neutraal voor een ketting! Hij past bij groen/blauw/roze en rood:-))
Hopelijk komt ie morgenavond voor een groot deel klaar en volgende week af!
Zucht ..... ik bedenk me nu dat het voorjaarsvakantie is en dat er dus morgen geen edelsmeden is:-(((((

Voorproefje nr 2


Leuk is dat!!! Voorproefjes :-))

Nummertje 2

Maar wat wordt het nu dan toch uiteindelijk??
Er zijn een paar mensen die het kunnen raden, omdat ik het er met ze over heb gehad!

woensdag 11 februari 2009

Voorproefje


Vanmiddag zitten koffieleuten met Jacqueline. Zij druk bezig met haar vest (wordt erg mooi!) en ik ben bezig geweest met de puff quilt clip set van Clover. Eerst even eentje geprobeerd, en nu al een tweede klaar!
Dit zijn de stofjes(roze ruitje, rood ruitje en tilda sunwheel red on pink) en de tildaknoopjes die ik ga gebruiken!
Hopelijk kan ik snel het eindresultaat laten zien!