donderdag 9 juli 2009

Rode Rozen!

Vandaag een verdrietige dag!
Afgelopen zondag kreeg ik het bericht dat een oudcollega van mij is overleden.
Ondanks dat hij niet meer werkte, kwam hij nog regelmatig in de winkel langs voor een praatje en een kopje tomatensoep op dinsdagmiddag.
Hij heeft de strijd met kanker verloren. Het was een bijzonder afscheid vanmiddag!
Jan hield van rode rozen! Daar is vanmiddag ook gehoor aan gegeven. Er lagen diverse boeketten met rode rozen....Maar eigenlijk is er nog iemand die hier ook niet meer is... een vaste klant bij mij in de winkel.
Vorige week donderdag kwam zijn vrouw in de winkel om te vertellen dat haar man vermist was. En dat zij vermoedde dat hij zelf een einde had gemaakt aan zijn leven. Hij was op dat moment al 2 weken vermist.
Een paar uur later werd er aan de rand van de stad een schedel gevonden... en een dag later is zijn lichaam honderden meters verder gevonden. Een gruwelverhaal: een hond is met de schedel gaan slepen.
Ik vind het vreselijk dat hij daar ruim twee weken heeft gelegen, maar ook zijn vrouw en dochter zitten volgens mij in een nachtmerrie.... Het is moeilijk te bevatten zo'n verhaal....
Hij wordt deze week in stilte begraven/gecremeerd....

Kon ik gister geen vierkantje meer zien, vanavond zijn ze een welkome afleiding...

3 opmerkingen:

 1. Wat is het toch een rotziekte en inderdaad wat een gruwelverhaal. Ik hoop dat jij het ook een plaats kan geven, want het is niet niets wat je in korte tijd te horen heb gekregen.
  sterkte
  Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is kanker toch een rotziekte. Je hoort het voor mijn gevoel ook steeds vaker, dat mensen het hebben of hebben gehad. Wel mooi dat iedereen rozen heeft meegenomen... En wat een nachtmerrie voor die mevrouw en dochter. Brrr. het idee zo.... bizar met die hond en zo.... Zoek lekker afleiding in de vierkantjes, want dat is een stuk vrolijker. Veel sterkte hoor, om dit alles een plekje te geven...

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja intussen is er nog iemand overleden...meneer Paassen... ook een vaste klant... :-(( het doet mij veel zulke berichten... en vind het best moelijk! Het is soms moeilijk om dit in je eentje te verwerken.. zeker 3 personen in amper 2 weken.
  Waarschijnlijk binnenkort nog een vierde persoon die van deze wereld stapt... een broer van mijn vader, een oom van mij... het gaat niet goed met hem...
  Alles bij elkaar is soms een beetje teveel...snif..:-((

  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen