woensdag 25 maart 2009

Mijn Lapjesdeken, nog 46 te gaan!Dit is iets waar ik al een tijdje mee bezig ben.
Vorig jaar zomer heb ik volgens mij de eerste bolletjes gehaald.
Nu heb ik de laatste zending besteld om mijn lapjesdeken af te maken.
Het aantal gebreide lapjes is nu 86. Nog 46 te gaan om een deken te maken van 8x16 blokjes. Het aantal heb ik wel aangepast tussentijds:-) Ik wou eerst 10x20 maar dan ben ik nog niet eens op de helft!
Maar ik heb hulp van mijn buurvrouw! Aangezien ik veel weg, aan het werk en dus niet veel thuis ben, worden mijn pakjes altijd bij mijn buurvrouw afgeleverd. Tja en als je altijd pakjes aanneemt wordt je natuurlijk wel eens nieuwsgierig wat daar dan in zit:-) Zo kwam het dus ter sprake dat ik hier mee bezig ben. Zij heeft ook al vele mooie dingen gemaakt, hun huis is een museum met prachtige merklappen, geknoopte kleden! Ze heeft vroeger altijd gewerkt in een handwerk/breiwinkel hier in de stad. Ze zei dat ze heel goed na kon breien, ofwel hetzelfde breien als een ander. Bij de eerste lapjes dacht ik van hmm zie verschil maar met een beetje rekken en strijken zijn de lapjes hetzelfde.
Met haar hulp gaat het dus erg rap! Ze gaat vele malen sneller dan ik kan breien. Dus gedoseerd wat aantal bolletjes naar haar toe anders kan ik het niet bijhouden. Voel me schuldig als ik het afwissel met een ander handwerkje.
Hoe de deken uiteindelijk gaat worden, weet ik nog niet. Ik wil ze natuurlijk aan elkaar zetten tot deken maar dan ook zo nu en dan een lapje versieren, met een gehaakte bloem of een yoyo, daar ben ik nog niet over uit.
En nu wachten tot de bolletjes katoen weer binnen komen!

2 opmerkingen:

  1. Zo..je hebt al een aardig stapeltje ondertussen. Het gaat een prachtige deken worden met die kleurtjes. Fijn dat de buuf helpt en dat je het verschil nu niet meer kan zien. Want daar zat je wel een beetje over in. Het wordt nog een heel karwei om de lapjes aan elkaar te naaien of te haken. Weet je al hoe je het gaat doen? Succes ermee verder en we gaan het resultaat wel zien he?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh met zo'n goeie hulp heb je zomaar die 46, en ja dan moet ie nog in elkaar hé, ben benieuwd naar het eind resultaat!
    Gr. Klaske

    BeantwoordenVerwijderen