zaterdag 30 januari 2010

Van alles en nog wat.....!

Een berichtje over van alles en nog wat..... :-)

Met het handwerken schiet het hier momenteel niet echt op! Nog steeds druk in de weer met de hartjesquilt....
De rand heb ik er nu voor ruim de helft éénzijdig vastgezet, voor de foto heb ik de rand even omgevouwen en gespeld!
Maar met de hand schiet het natuurlijk niet echt op! Wie weet dan toch komende week, alhoewel er wel het nodige op het programma staat voor de komende dagen!Nou ondertussen sneeuwt het hier dus behoorlijk!! Daar ook maar even een fotootje van gemaakt. Het lijkt wel een sterrenhemel in frankrijk, maar het zijn de sneeuwvlokken in Leeuwarden!Nou ja en dan Tockel en Guusje!! :-)

Tockel is de teckel van mijn zus!
Al heel lang wil ik heel graag een hondje, maar altijd fulltime gewerkt vanaf mijn 18e (ben nu overigens 34, voor wie het nog niet wist)Dus een hondje kan dan gewoon niet!
En sinds anderhalf jaar heeft Jellie dus een teckeltje, waar ik helemaal weg van ben! En ik ben geloof ik ook wel één van de favorieten van Tockel (de teckel van mijn zus) want als ik haar zie ligt ze of op haar rug of probeert ze mij in het gezicht te likken!
Mijn moeder zag dat ook, hoe gek ik met het hondje was. Zij mist het uitlaten van de hond ook sinds Schimanski (je weet wel die jack russel van Tatort!) er niet meer is.
En zij bood op mijn verjaardag aan om op de dagen dat ik werk (ik werk dus nog 3 dagen en niet meer fulltime intussen) een eventueel hondje uit te laten!!!
Tja toen was het dus mogelijk!!!
Maar ja, zo eigenwijs als teckels dus kunnen zijn, besloot Tockel dus gewoon niet loops te worden!!
Maar ze is nu anderhalve week terug thuisgekomen van een logeerpartijtje bij Guusje!
Wat zou kunnen betekenen dat er met 6 á 7 weken kleine tockeltjes/guusjes komen:-))

En ik heb eerste keus!!! Alhoewel als er een chocopup bij zit, er misschien ook wel een 3e hondje bij Jellie en Ronnie komt! Als Ronnie mijn zus kan overtuigen:-)) (dit vindt ze niet leuk, hihi) En anders is ie voor mij!!
Nou ja pas met een week of 4 is het pas echt duidelijk of het logeerpartijtje geslaagd is of niet!
Op de foto, Guusje de papa van mijn toekomstige hondje!!! Helaas nog niet een leuke foto van moeders!!

Ps: Suggesties en tips voor namen, zeer welkom!! Mijn voorkeur heeft wel een korte naam!!

8 opmerkingen:

 1. Eneh, die opmerking over dat derde hondje, daar hebben het nog wel even over!
  Niet de groeten van Je Zus :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk teckeltje zeg...... grappig, je bent net iets jonger dan dat ik ben.... in mijn buurt ken ik weinig quiltende meiden van mijn leeftijd.
  Wel heb ik erg creatieve schoonzussen, maarja, quilten, daar willen ze niet aan. Jammer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ jellie: Hihi, ik heb erg veel lol op het moment:-))

  @ Rian, woon je in de buurt?? Ik heb ook pas intresse in quilten sinds afgelopen zomer geloof ik.... met pijn en moeite toegegeven...:-O Jellie en mijn moeder quilten al een behoorlijk aantal jaartjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu die naam lijkt mij niet moeilijk. Is het een vrouwtje dan word het tilda, een mannetje tildo. lekker kort en makkelijk te onthouden. wat valt er weer een sneeuw niet. Ben lekker bezig om sneeuwpopjes te maken uit het tilda kerstboekje in allerlei maten. Nu maar hopen dat het niet teveel sneeuwt in Noorwegen, zweden en Denemarken anders komt die langverwachte doos niet. ik geloof dat de dozen van Maria wel van reizen houden vandaar alle landen uit de buurt. Maar mijn glazen bol zegt dat ie maandag komt...dus dan weet je dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. LEUK!! Ik ben gek op honden.......!! Je verzint vast wel een lieve naam, wat precies bij hem/haar past!
  Geniet ze; en vooral de groeten aan je zus! (By the way: je hebt een schat van een moeder!!)
  Groetjes en en fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooo, wat heb je een schat van een moeder, zeg!! Het is zo heerlijk dat als je thuis komt van je werk of wat dan ook, je wordt verwelkomt door een schat van een hond. En 's avonds komt 'ie lekker bij je bemoeiallen, heerlijk vond ik het altijd. Ik heb nu al jaren geen hond meer, omdat mijn ega dat niet wil. En ja, je moet het we beiden willen. Maar ik mis het wel hoor. Benny zat altijd op mijn voeten of op een deken op de bank naast me, zucht, ik heb heimwee!! En als ik aan het handwerken was of achter de naaimachine wist hij precies hoe hij de breipennen of z'n kont naast het gaspendaal kon mikken....... hahaha. De a.s. vader is wel een doddel, hoor!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohhh! Hoe super! We hadden het er pas over. Een hond verrijkt je leven, meer kan ik er niet van zeggen.
  Zelf hebben we nog 1 berner, helaas is Reza, de oudste afgelopen november overleden, maar oh, wat kunnen dieren belangrijk zijn!

  Ik hoop en duim heeeeel hard dat er pupjes komen en dat er een heerlijk lief klein pupperdje voor jou bij zit. En namen, vaak voel je dat wel, een bepaald gevoel overheerst. Doe wat goed voelt voor jou en niet voor een ander!

  BeantwoordenVerwijderen